OTA LÄMPÖ MAASTA

Maalämpöpumppu hyödyntää maaperää energianlähteenä, oli energianlähteenä sitten maa, kallio tai vesi. Maaperä varaa aurinkoenergiaa jatkuvasti. Näin ollen ei ole riskiä, että lämpö loppuisi, niin kauan kuin aurinko paistaa. Sama pätee myös pintamaasta tai vesistöstä kerättävään lämpöenergiaan. Ympäristössä olevasta energiasta saatu lämpö käytetään huoneistojen ja käyttöveden lämmitykseen, lisäksi maaperän viileyttä voidaan hyödyntää kesäisin eri tavoin asuintilojen viilennykseen. Asuitpa missä vain, tontillasi on ilmaista lämpöä talon lämmitystä varten.

 

Maalämpöpumpun asennus vie yleensä 1-2 päivää, mukaan lukien valmistelutyöt, kuten esimerkiksi poraus. Lämmöttä ei tarvitse yleensä olla muutamaa tuntia pidempään. Lyhyen lämmönkatkon takia työt voidaan suorittaa myös talvella. Kun asennus on valmis, käy asentaja vielä huolellisesti lämpöpumpun toiminnot läpi kanssasi.

Lämpöpumppu alentaa lämmityskustannuksiasi huomattavasti verrattuna esimerkiksi sähkö-, pelletti- tai öljylämmitykseen. Riippuen aiemmasta lämmitystavastasi, voit alentaa lämmityskustannuksiasi jopa 80 prosenttia. Energialaskurista näet kuinka paljon sinä voit säästää lämmityskuluissa!

 

MIKSI MAALÄMPÖ?

Vuotuinen hyötysuhde edustamillamme uuden sukupolven maalämpöpumpuilla vaihtelee patterilämmitteisessä talossa 3-4COP ja lattialämmitteisessä talossa 4-5 COP välillä, mitkä ovat todella hyviä arvoja jos vertaa hyötysuhdetta esim. sähkölämmitteisen talon hyötysuhteeseen, joka on 1. Tämä siis tarkoittaa sitä, että sähkölämmitteisessä talossa lämmitykseen kulutettu 1 kW sähköä tuottaa lämpöä vain 1 kW:n verran, kun taas esim. lattialämmitteisessä talossa lämmitykseen kulutettu 1 kW sähköä voi tuottaa lämpöä jopa YLI 5 kW:n verran. Energialaskurista näet heti mitä omat lämmitys säästösi voisivat olla.

Katso referenssi- kohteistamme, kuinka paljon asiakkaamme ovat säästäneet maalämpöpumpulla!