aurinkopaneelit / aurinkosähkö

 

Aurinkopaneeleilla tuotat sähköä oman kotisi tarpeisiin ja myyt lopun sähkön mitä et ehdi itse käyttämään takaisin sähköyhtiölle.

 

Aurinkopaneeleita on saatavilla 3 eri teholuokassa:

3 kW(12 paneelia) 

3,7 kW(16 paneelia) 

5 kW(20 paneelia)

 

Kysy tarjous!

 

Kysy Tarjous Aurinkosähköstä

 

 

 

Aurinkokeräimillä

lämmität uima-altaan, poreammeen tai talon käyttöveden lähes olemattomalla sähkönkulutuksella.

Huoltovapaat materiaalit. Tehokkaat tasokeräimet eivät rikkoonnu lumenpainosta, kolhuista tai raekuuroista.

Monipuolisesti tasokasta mukavuutta.

Aurinkokeräimet hyödyntävät ilmaista, uusiutuvaa auringon säteilyenergiaa joka varastoidaan lämminvesivaraajaan lämmittäen veden automaattisesti.

Tällä lämmitetyllä vedellä voidaan lämmittää sisätiloja sekä käyttövettä. Sisätilojen ja käyttöveden lämmitys muodostaa noin 90 % kotitalouksien energiantarpeesta, jolloin aurinkolämpöjärjestelmillä voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä. Vaikka auringon voimakkuus vaihtelee, touko- ja syyskuun välisenä aikana voidaan kattaa jopa 90 % lämpöenergian tarpeesta ja jopa joulukuussa voidaan saavuttaa 25 % kattavuus.

Keskimäärin voidaan auringonvalon avulla tuottaa jopa noin 70 % vedenlämmitykseen vuosittain tarvittavasta energiasta.
 

Miksi tasokeräimet?

Luotettavuus taso-keräimillä muihin aurinkolämmön keräimiin on huomattavan paljon parempi. Heijastus- ja säteilyhävikit minimissä, korkea energiahyötysuhde, taso-keräimet ovat vahvaa karkaistua lasia, joka kestää jopa päällä kävelyn, lasi ei rikkoudu raemyrskyissä eikä lumikuorman alla.

 

MITOITUS!

Oikein mitoitettuna taso-keräimet ovat lähes ikuiset. Väärällä mitoituksella voi olla monia haitallisia vaikutuksia lämmön keruun tehokkuuteen ja sen kesto ikään. Nesteen mustuminen ja varaajan keirukoiden tehon heikentyminen ovat yleisimmät ongelmat jotka tulevat esiin ensimmäisenä ja ne ovat myös kaikkein vaikeimmin havaittavissa. Keruunesteen vaihtamista maahantuojat suosittelevat n. 5-7 vuoden välein. Väärinmitoitettu aurinko järjestelmä saattaa mustuttaa nesteen jo 1-2 vuoden käytön jälkeen.

Kierukoiden tehon heikentyminen johtuu taas varaajan liian korkeasta lämpötilasta. Jos varaajassa pidetään jatkuvasti yli + 60* lämpötilaa, niin kierukan pinnalle alkaa kertyä partikkeleita jotka toimivat lähinnä eristeinä kierukan pinnassa. Etenkin jos paikallisen vesijohtoveden HP-arvo on kovinkin alhainen. Nämä aiheuttavat kierukan tehon heikentymisen hitaasti mutta varmasti. Kun kierukka menettää tehonsa on sitä mahdotonta enää korjata joten se aiheuttaa taasen ylimääräisiä kuluja uuden varaajan hankinnassa. Käytämme aina mitoituksessa siihen suunniteltua mitoitus ohjelmaa, jolla saamme mitoitettua juuri oikean kokonaisuuden jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisesti.

 

MIHIN aurinkolämmitys sopii?

Aurinko lämmitys on siitä mieluisa lämmön tuottaja, että se sopii kaikkien lämmöntuottojärjestelmien rinnalle iästä tai koosta riippumatta. Aurinko taso-keräimet voivat kattaa joko kesämökkisi tai vaikkapa uimahallin käyttöveden lämmitys tarpeen. Pienimpiin kohteisiin on tarjolla sopivia valmiita ratkaisuja, kun taas suuremmat kohteet tarvitsevat tarkemman selvityksen ja mitoituksen tarpeesta.

 

 

 

Kysy Tarjous Aurinkokeräimistä